Hóhérok

Hóhérok

Presbitériumunk döntése alapján egyházközségünk nyolc darab bérletet vásárolt a Miskolci Nemzeti Színház 2017/2018-as évadára.

A vásárolt bérlet hatodik előadására – Hóhérok – fekete komédia – pénteken 2018. március 16-án kerül sor. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné bérleteinket kihasználva megtekinteni az előadást, 10 € befizetésével jelentkezzen a lelkészi hivatalban. A részvételi díj magában foglalja a bérlet árának az adott előadásra eső részét és az útiköltséget.

Hóhérok – fekete komédia
Időpont: péntek – 2018. március 16.
Rendező: BÉRES ATTILA

SZEREPOSZTÁS

Harry: FANDL FERENC
Alice: SERES ILDIKÓ Jászai-díjas
Mooney: SOMHEGYI GYÖRGY
Syd: SIMON ZOLTÁN
Fry Felügyelő: VARGA ZOLTÁN Jászai-díjas
Bill: HARSÁNYI ATTILA
Charlie: RÓZSA KRISZTIÁN
Shirley: RUSZNÁK ADRIENN m.v.
Artur: KERESZTES SÁNDOR
Clegg: SALAT LEHEL
Hennessy: KOKICS PÉTER
Pierrepoint: KINCSES KÁROLY
Orvos/Börtönigazgató/Vendég: FARKAS SÁNDOR

Díszlettervező: HORESNYI BALÁZS
Jelmeztervező: PILINYI MÁRTA
Dramaturg: ARI-NAGY BARBARA
Zene: MÁRKOS ALBERT
Ügyelő: LICHTENSTEIN PÁL
Súgó: FEKETE ZSOLT
Rendezőasszisztens: EGYÜD TÜNDE

Rendező:
BÉRES ATTILA

AZ ELŐADÁSRÓL

„Vannak olyan fószerok, akik nagyon az alja, és ha a bíróság azt mondja, hogy menni kell nekik, akkor menni kell nekik, de ha menni kell nekik, akkor a lehető leggyorsabban, a legemberi méltósággal és a legkevésbé fájdalmasan kell menni nekik. Ez énnálam, és aki a normális ember annál mind, a kötél általi halál.”
1963-ban Anglia legjobb hóhéra, Harry kivégez egy gyilkost, aki még az akasztófa alatt is ártatlanságát bizonygatja. Két évvel később, pontosan azon a napon, amikor az országban eltörlik a halálbüntetést, egy titokzatos idegen tűnik föl a kocsmában, amit a volt főhóhér és felesége működtet. Másnap eltűnik a tizenöt éves lányuk. Ki a titokzatos idegen? Mi köze van a kivégzett gyilkoshoz és Harry-hez? Talán semmi, talán nagyon is sok. A lánya életéért aggódó főhóhér mindenesetre kézbe veszi az ügyet.
Martin McDonagh ír származású dráma- és forgatókönyvíró, filmrendező, a kortárs angol színpad fenegyereke. Sajátos nyelvezetű fekete komédiáit nagy sikerrel játsszák Magyarországon is; legújabb darabját, a Hóhérokat, 2015-ben mutatták be Londonban.
A HANGMEN című színdarabot először 2015. szeptember 18-án március 3-án mutatták be a londoniRoyal Court színházban, Matthew Dunster rendezésében.
A színdarab Magyarországon a THEA TRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Forrás: www.mnsz.hu