Mozdulj! Segíts! Szeress!

Mozdulj! Segíts! Szeress!

Ezek a vezényszavak indították cselekvésre gyülekezetünk szorgos tagjait, akik idén is bekapcsolódtak a Szeretethíd önkéntesprogramba. Kárpát-medence szerte több ezer önkéntes ragad ilyenkor seprűt, ecsetet, oszt süteményt, vagy éppen ölelést, látogat, viszi Isten Igéjét. Mi is ezt tettük. A főtéri találkozó után önkénteseink három irányba indultak, mindhárom csapat gyülekezeti tagokkal, és gimnazistákkal karöltve. Kovács Tímár Ildikó lelkésznő vezetésével sorra látogatták gyülekezetünk azon tagjait, akik már csak ritkábban, vagy egyáltalán nem tudnak eljutni templomba, viszont a prédikációkat hétről-hétre hallgatják a kis hangszórókon keresztül. Őket némi édesség mellett énekkel, igével és imádsággal örvendeztették meg a látogatók.
IMG_9581
Közben a második csapat el sem indult a térről, hanem a templom előtt tábort ütve zenélt a járókelőknek, akik a szorgos asszonytestvérek süteményeit is megízlelhették, illetve megnézhették a templomot.

IMG_9625

A harmadik csapat a már klasszikusnak számító temető takarítást vette kézbe. Az eltelt egy év alatt nem pihent sem a moha, sem a gyomnövények, ráadásul a korábbi esőzések is nekik kedveztek, nem úgy a mindenre elszánt gyomirtó brigád. Munkájuknak köszönhetően újra megközelíthetővé váltak gyülekezetünk és a gimnázium néhai elöljáróinak sírjai.

IMG_9670

Mindenkinek köszönjük, aki idén is bekapcsolódott ebbe a megmozdulásba!

A képekért köszönet Bihari Lászlónak, további képek a galériánkban.