Templomok éjszakája

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2016/06/templomok-éjszakája.jpgTemplomok éjszakája

Kapuit nem zárják be nappal, éjszaka pedig nem lesz. Jel 21,25

Templomunk szokatlan nyitva tartásával szeretnénk bekapcsolódni a Templomok éjszakája című rendezvénybe, és egy különleges eseménnyel várunk mindenkit. Ha egész éjszaka nem is, de estébe nyúlóan gyűlünk egybe a templomban, hogy együtt dicsőítsük Istent. Szeretnénk, ha a templomba járókon kívül még sokan (sőt mindenki) megismerné Istenünket, és ha eljönnek, akkor a templomunkat is, egy dicsőítő est keretén belül. Kérjük, hogy semmiképpen se tartsák meg maguknak ezt a meghívást, hanem adják tovább. Ehhez segítségként összeállítottunk néhány választ a lehetséges kérdésekre:

Mi az a dicsőítés? – olyan, mint egy koncert, de több annál, mert itt nem csak szórakoztatjuk a közönséget, hanem mindenki bekapcsolódhat, dúdolhat, énekelhet velünk együtt, vagy akár magában imádságként mondhatja a dalszövegeket, mindezt Isten dicsőségére. Itt a közönség is résztvevő!

Muszáj énekelni? – nem. Lehet csendben ülve hallgatni is, csak nem biztos, hogy sikerül. Még napok múlva is ezeket a dalokat fogják dúdolni.

Mi van, ha nem ismerem a dalok szövegét? – Minden dal szövege úgy lesz kivetítve,  hogy még a hátsó sorokban is látható legyen, és a város másik oldalán is lehessen hallani.

Hozhatom a szomszédomat? – igen. Sőt kötelező.

Akkor is jöhet, ha nem református? – határozottan. Isten igéjét a lehető legbibliaibb alapon fogjuk hirdetni, senkit nem bántunk, mindenkit szeretettel fogadunk.

Hangos lesz? – feltehetően. Nem túlzottan, de kellően.

Mégis ki vezeti majd az éneklést? – a gimnáziumunk diákjaiból alakult zenekar, akik minden héten a gyülekezeti teremben készülnek, igét olvasnak, imádkoznak, zenélnek. (és mézes teát is isznak, mert az finom)

Mikor lesz? – 2016. június 17-én, este 7 órakor.

Hol lesz? – Rimaszombatban, a református templomban.

Meddig fog tartani? – csak egy kicsivel lesz hosszabb, mint egy istentisztelet. A templomban már nincs hideg, és még nincs meleg sem.

Hol lehet jegyet kapni? – sehol. A belépés teljesen ingyenes, nincsenek rejtett költségek, viszont belépőt lehet nyerni Isten országába. (Erről további információ a dalok szövegében.)

Aki szeretne bekapcsolódni az esemény hirdetésébe, vasárnap istentisztelet után a kijáratnál kaphat szórólapot (szép színeset).
Ilyet:
templomok éjszakája

 

Mikos Tamás

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields