Évadkezdő bibliaóra

Évadkezdő bibliaóra

2016. szeptember 19-én, hétfőn, a szokott időben 16:00 órától megtartottuk évadkezdő bibliaóránkat gyülekezetünk parókiáján.

A hosszúra nyúlt nyári szünet után, az Ige után szomjazó lelkes kis csapattal mindenekelőtt közösen énekeltünk, majd az aznapra kijelölt igeszakasz üzenetét kerestük, végül közös imádsággal zártuk alkalmunk „hivatalos” részét. Mielőtt a kötetlenebb beszélgetésre sor került volna, Ica nénink ügyes tanító néniként az Emlékezés című verset olvasta fel, s ezzel mintegy átvezetett minket a kötetlenebb részébe alkalmunknak.

Emlékezés

Csia Lajos    (Balogh Debóra füzetéből, Kolozsvár)

Uram, ha meg nem lellek téged,
még ifjú évek hajnalán,
éltem gondok, keserűségek
félelmek lánca lesz csupán. 

De így a földi vak borúba
Ég fényét  küldötted nekem
s láttam kezed ezerszer újra
segítni hűn, kegyelmesen. 

Erő s Isten ha nem lett volna:
én, gyönge, hogy szabadulok?
A földre verve, megtaposva
meg tán sohasem gyógyulok!

De nem, kezed lenyúlt én értem,
és minden fáradság, veszély
sasszárnyakat ragasztott nekem,
könnyen repültem ég felé…

S most, hogy látom öreg szemekkel
két hű kezed hogy hordozott:
égharmatjával, szent Igével
jó s rossz napon megitatott:

Tudom, ha eljő is halálom,
fénylő hazába felvezet…
Szelíd elalvás… édes álom
paradicsomba ébredek.

A vers után mindenki örömmel és hálaadással számolt be az elmúlt időszakban megtapasztalt áldásokról, a külön töltött idő érdekességeiről. Természetesen a szeretetvendégség sem maradhatott el, melynek keretén belül névnaposainkat is köszöntöttük.

A majdcsak két órás alkalomról, hiszem, hogy nyitott csapatunk minden tagja lélekben feltöltekezve, kicsit felfrissülve térhetett haza otthonába.

Ezúton is szeretettel hívunk és várunk mindenkit, a heti rendszerességgel megtartott gyülekezeti bibliaórára! A bibliaóra nyitott, bárki jöhet, aki egy jó kis közösségbe vágyik, ahol Jézusunk legnagyobb parancsának engedve, az Isten és a felebarát iránti szeretetet hangsúlyozzuk, tanuljuk és gyakoroljuk!

 „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.” (Máté 22,37-39)

A bibliaóra hétfőnként 16:00-kor kezdődik. Ami a helyszínt illeti:  szeptember hónapban a parókián; október hónaptól pedig a szokott helyen, az imateremben találkozunk.