Viktória

Viktória

Presbitériumunk döntése alapján egyházközségünk nyolc darab bérletet vásárolt a Miskolci Nemzeti Színház 2016/2017-es évadára.

A vásárolt bérlet első előadására – Viktória – operett – péntek 2016. november 18-án kerül sor. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné bérleteinket kihasználva megtekinteni az előadást, 10 € befizetésével jelentkezzen a lelkészi hivatalban. A részvételi díj magában foglalja a bérlet árának az adott előadásra eső részét és az útiköltséget.

Viktória – operett
Időpont: péntek – 2016. október 28.
Szerző: ÁBRAHÁM PÁL
Rendező: BÉRES ATTILA

SZEREPOSZTÁS

Viktória: EPERJESI ERIKA
John Webster: KINCSES KÁROLY
Koltay István: DOLHAI ATTILA, SZŐCS ARTUR
Feri: RÓZSA KRISZTIÁN
O Lia San: JANCSÓ DÓRA
Jancsi: SOMHEGYI GYÖRGY
Riquette: VARGA ANDREA, SZABÓ IRÉN
Pörkölty: SALAT LEHEL
Orosz tiszt: KOKICS PÉTER

Közreműködik a színház zenekara, énekkara és balett-kara

Díszlettervező: TÚRI ERZSÉBET
Jelmeztervező: VELICH RITA
Dramaturg: ARI-NAGY BARBARA
Zenei vezető: CSER ÁDÁM
Karigazgató: REGŐS ZSOLT, GYÜLVÉSZI PÉTER
Koreográfus: KOCSIS TAMÁS
Vezető korrepetitor: RÁKAI ANDRÁS
Korrepetitor: NAGY NÁNDOR
Ügyelő: OREHOVSZKY ZSÓFIA
Súgó: REITER KRISZTINA
Rendezőasszisztens: RADNAI ERIKA

Vezényel: CSER ÁDÁM / PHILIPPE DE CHALENDAR

Rendező: BÉRES ATTILA

AZ ELŐADÁSRÓL

Ábrahám Pál operettje egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről, no meg a gyönyörű Viktóriáról és a szerelemről szól. Az első világháborút követően Oroszországban, Japánban és Magyarországon játszódó történetben két ember szerelmét követhetjük nyomon, akik a múló évek után sem vágynak másra, minthogy egymáséi lehessenek. A darab zenei világában keveredik a könnyű amerikai dzsessz, a magyar népzenével, megteremtve azt a sajátságos zenei világot, mely Ábrahám Pál operettjeire oly jellemző. Olyan slágerek csendülnek fel az előadásban, mint a 32-es baka vagyok én, a Pardon Madame, a Honvéd Banda szól a Stefánián, a Good Night, Ahol az ember fölmászik a fára, ott van Budapest, melyeket mind-mind régi ismerős dallamokként élvezhetünk újra és újra.
Az újító szellemű operett azért is izgalmas, mert a bonviván és a primadonna mellett két táncos komikus-szubrett páros is feltűnik a felvonások során, így három pár is küzd a boldog végkifejletért! Vágyakozás, sok nevetés és egy minden akadályt leküzdő szerelem – ez a Viktória!
Az előadás a Budapesti Operettszínházzal való koprodukcióban valósul meg.

Forrás: www.mnsz.hu