Ünnepvárás gyülekezünkben

Ünnepvárás gyülekezünkben

Egy ideje Juhász Gyula verse cseng a fülemben:

Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Nyilván nem egyedül vagyok, akiben ilyenkor, Adventben a mélyebb érzések, az önvizsgálat, az Istenkeresés és a hit intenzívebben kerülnek megélésre. Úgy érzem, mintha jobban nyílna a szív, mintha a lélek befogadóbb lenne, mint egyébkor. Jó, ha ilyenkor jobban odafigyelünk önmagunkra, jó, ha ilyenkor megkeressük a másikat, jó, ha megbékélünk, jó, ha megbékülünk. Jó az is, ha keressük és meg is találjuk azon alkalmakat, amelyek ünnepélyesebbé, meghittebbé, testvéribbé, közösségibbé teszik ünnepvárásunkat. Ilyen közös ünnepvárásra hívunk és várunk mindenkit a vasárnaponként 10.00-tól kezdődő adventi istentiszteletekre, amiket meghívott vendégeink tesznek színesebbé, meghittebbé.

Advent 2. vasárnapján – 2016. 12. 4-én – a jól ismert rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskórus szolgál néhány kórusművel a délelőtti istentisztelet keretén belül.

Advent 3. vasárnapján – 2016. 12. 11-én – a kassai VOCES ENSEMBLE kórus a vendégünk. A VOCES ENSEMBLE kórus 2008-ban alakult Kassán. Karnagya Ferencei Andrea. Tagjai tapasztalt kórusénekesek. A rimaszombati gyülekezetnek, közönségnek az idei repertoárjuk legszebb darabjait szeretnék megmutatni. A műsorukban elsősorban kortárs szerzők művei hallhatók, többek között Kocsár Miklós, Orbán György, valamint Kenneth Leighton angol, Ernani Aguiar dél-amerikai, Nicholas Kedroff orosz és szerzők műveit szólaltatják meg. A darabokat bibliai szövegek ihlették, zsoltárok és imádságok.

Advent 4. vasárnapján – 2016. 12. 18-án – a Tompa Mihály Református Gimnázium vezető lelkésze hirdeti az igét közöttünk, és a gimnázium diákjai különféle módon tesznek bizonyságot Urunkról.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit adventi istentiszteleti alkalmainkra is!