A hülyéje

A hülyéje

Presbitériumunk döntése alapján egyházközségünk nyolc darab bérletet vásárolt a Miskolci Nemzeti Színház 2016/2017-es évadára.

A vásárolt bérlet ötödik előadására – A hülyéje – bohózat – péntek 2017. február 24-én kerül sor. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné bérleteinket kihasználva megtekinteni az előadást, 10 € befizetésével jelentkezzen a lelkészi hivatalban. A részvételi díj magában foglalja a bérlet árának az adott előadásra eső részét és az útiköltséget.

A hülyéje – bohózat
Időpont: péntek – 2017. február 24.
Szerző: GEORGES FEYDEAU
Rendező: SZŐCS ARTUR

SZEREPOSZTÁS

Pontagnac: HARSÁNYI ATTILA
Lucienne: CZAKÓ JULIANNA
Vatelin: LAJOS ANDRÁS
Redillon: RÓZSA KRISZTIÁN
Madamme Pontagnac: JANCSÓ DÓRA
Armandinne: RUSZNÁK ADRIENN
Soldignac: MOLNÁR SÁNDOR TAMÁS
Mme Pinchard: NÁDASY ERIKA
Pinchard: SALAT LEHEL
Maggie: VARGA ANDREA
Nyomozó: KEREKES VALÉRIA
Jean/Gerome: SZŐCS ARTUR
Victor:KRISTON MILÁN
Clara: HAJDU IMELDA

Díszlettervező: ÁRVAI GYÖRGY Jászai-díjas
Jelmeztervező: SZŰCS EDIT
Dramaturg: SLÁRKU ANETT
Ügyelő: GAZDÓF DÁNIEL
Súgó: BÍRÓ KLÁRA
Rendezőasszisztens: EGYÜD TÜNDE

Rendező:
SZŐCS ARTUR

A szövegkönyv HAMVAI KORNÉL fordítása alapján készült.

AZ ELŐADÁSRÓL

A bohózat műfajának nagymestere volt Georges Feydeau, aki az utóbbi évtizedekben is folyamatosan jelen van a magyarországi színpadokon. Darabjaiban a polgári társadalom mulatságos és abszurd történeteit írta meg megcsalásokkal, szerelmi ügyekkel, félreérthető és félreérthetetlen helyzetekkel, amelyeket látva a közönség dől a nevetéstől. A hülyéje is egy megcsalás története: két férfi bármit megtenne, hogy elcsábítsák közös ismerősük, Vatelin nejét. A szépség viszont csak akkor hajlandó beadni a derekát, ha bebizonyosodik, hogy férje megcsalta őt. Márpedig megcsalta… A kérdés csak az, mikor derül ki, és pontosan hogyan! A történések és karakterek teljes sebességgel fonódnak össze, ajtócsapkodások és csengőhangok közepette rögeszmék, frusztrációk és fantáziák szabadulnak el egy őrült mechanizmusban, a komikum könyörtelen gépezetében.
Az 1896-ban bemutatott mű semmit sem vesztett frissességéből, ugyanúgy az ember esendőségéről szól – Feydeau pedig szellemes és mulatságos módon mutatja azt be a közönségnek!

Forrás: www.mnsz.hu