Szeretethidat építettünk mi is…

Szeretethidat építettünk mi is…

2009-ben a Magyar Református Szeretetszolgálat, Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat hozott létre. A Szeretethíd célja, hogy a benne résztvevők, közösen tegyenek egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségekért és teremtett világunkért. Mindezt vidáman, közösségben, egymást is jobban megismerve, egymásra jobban odafigyelve.

Az idén május 19–20-ára lett meghirdetve ez a határokon átívelő, több ezreket megmozdító alkalom.

Mint eddig minden évben, egyházközségünk idén is a Tompa Mihály Református Gimnáziummal karöltve kapcsolódott be ebbe a programba, május 19-én pénteken. Szeretethíd építése címen, több kitűzött célunkat is igyekeztünk megvalósítani:
– a TMRG tanárainak és diákjainak egy csoportja a rimaszombati öregotthon lakóit látogatták meg;
– a gyülekezeti zenekar a Fő téren zenélt, így hirdetve Istenünk örök szeretetét városunk lakói felé, illetve igés – információs kártyákat, valamint sütit osztogattak a járókelőknek;
– a TMRG egy csapata a köztemetőben is takarított, ahol volt lelkészek, tanárok sírhelyeit hozták rendbe, méltó állapotba;
– egy másik csapat a Rimaszombatot Kurinccal összekötő biciklis útvonal mentén szedték össze a hátrahagyott szemetet;
– meglátogattuk magányosan élő idősebb testvéreinket is otthonaikban, ahol elbeszélgettünk velük, meghallgattuk őket, és átadtuk gyülekezetünk illetve a gimnázium köszöntése mellett azt kis szeretet-süticsomagot, amelyet erre a célra készítettek szorgos asszonytestvéreink.

Az alkalomról lélekben feltöltődve tértünk haza otthonainkba. Ismét megtapasztaltuk: szeretetet hirdetni, szeretetet adni jó – már csak azért is, mert miközben ezt tesszük, magunk is erősödünk, épülünk, és sokkal gazdagabbak leszünk!

Ezért az alkalomért is egyedül Istené a dicsőség!

Az alkalom képei megtekinthetőek galériánkban.