„Ígérem és fogadom…”

„Ígérem és fogadom…”

Idén, Áldozócsütörtökön hét fiatal testvérünk vizsgázott templomunkban a Református Keresztyén Kis Káté kérdés-feleleteiből. A presbitérium előtt való megmérettetés sikeresnek bizonyult, így 2017. május 28-án, a vasárnapi ünnepi istentisztelet keretén belül, mind a heten hitvallást és fogadást tehettek hovatartozásukról Isten és a gyülekezet színe előtt.

Jó reménységünk van afelől, hogy ezzel az ünnepi alkalommal, nemcsak lezárult valami, hanem valami új is kezdődik. Bízunk abban, hogy az eddig elméletben tanultak, a gyakorlati keresztyén életben is nyilvánvalóan megjelennek. Mert a mindennapi élet az igazi vizsga, az igazi hitvallás – és bizonyságtétel. Az, hogy mennyire vesszük komolyan a mi Világítótornyunk jelzéseit, és irányítjuk életünket annak fényében. Azt kívánjuk úgy a most konfirmált fiataloknak, mint a régebbi, vagy leendő konfirmandusoknak, önmagunknak, hogy éberen figyelve, mindig időben halljuk meg, ismerjük fel és fedezzük fel szerető Urunk mindenki számára jót akaró üzenetét!

A Rimaszombati Református Keresztyén Egyházközségben, 2017. május 28-án konfirmáltak névsora: Baka Dávid, Benedek Máté, Borbás Réka, Csótó Veronika, Icsó Ádám, Máté Kristóf Zoltán és Munka Eszter.

Isten áldása legyen továbbra is rajtuk, és mindnyájunk életén!