HŰ, ha…

HŰ, ha…

Gyülekezetünk 2017. július 3-tól 7-ig rendezi idei napközis táborát a Tompa Mihály Református Gimnázium épületében és udvarán. Ide várjuk azokat az 5–14 éves gyermekeket, akik nyitottak, vagy nyitni készek az Isten dolgai iránt! E néhány nap jó lehetőség arra, hogy a táborozók mélyítsék az Istennel és egymással való kapcsolatukat, erősítsék hovatartozásukat, a keresztyén hitet és normákat!

Köztudott, hogy az általunk is átvett, legnagyobb részt a holland KOEN alapítvány támogatásával megalkotott táborprogramot minden évben más és más munkacsoport dolgozza ki. Idén felvidékiek a táborprogram szerkesztői, akik ezzel a titokzatos 4 betűvel (HŰ, ha…) hívják fel a figyelmet arra az igei üzenetre, mellyel Dániel történetén keresztül akarják megszólítani kisebb-nagyobb gyermekeinket.

HŰ, ha… Mi lesz ebből?

„A mai világunkra azt mondják multikulturális, színes és elfogadó, melyben a hit mellett szépen megfér a babonaság, a szabados gondolkodás és más vallások is. A mai gyermekeket sokkal több kontrollálatlan inger éri (köszönhetően az internetnek), melyekre talán még a felnőttek sincsenek felkészülve. Amikor a fiatal Dániel megérkezett az ókori Babilonba, valószínűleg sokk érte a nagy multikulturális város láttán, ahol könnyebb lett volna beolvadni, feladni önmagát (hitét, múltját népét). Bizonyos tekintetben a mai gyermekek közül többen is hasonló helyzetbe kerülnek majd pár év múlva, amikor külföldre kényszerülnek kenyeret keresni. Ott is ugyanazt fogják tapasztalni, mint annakidején Dánielék, amikor megérkeztek Babilon városába.

A tábori program célja, hogy segítséget, azaz mintát adjon a gyerekeknek arra, hogy hogyan lehet és miért jó, hívő emberként, azaz Istenhez tartozóként, keresztyénként élni bárhol a világon.”

HŰ, mint hűséges…

„A hűség Isten egyik jellemzője, mely az Ő szeretetéből fakad. A hűség kizárólagosságot jelent, és ez az, amit tőlünk is vár az Úr, mégpedig életünk minden területén…
Egyedül az Istenhez való hűséges élettel érkezhetünk el a végső célhoz, és nyerhetjük el jutalmunkat: „Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját!” (Jel 2,10)” (forrás: HŰ, ha… vezetők kézikönyve)

A táborba 2017. június 30-ig van lehetőség jelentkezni a lelkészi hivatalban!