Advent harmadik vasárnapja

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/12/adventalapiskola-29-1.jpgAdvent harmadik vasárnapja

Advent harmadik hétvégéjén, vasárnap délelőtt a szinte zsúfolásig megtelt rimaszombati református templomban a hagyományokhoz híven ünnepi istentiszteleten kigyúlt a fény az adventi koszorú harmadik gyertyáján.

Az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömet jelképezi, amivel a várakozás még inkább szeretettel telibbé válhat. A hit és a remény mellett most már nemcsak az ünnepi készülődés hangulata, hanem az öröm is a lelkünkbe költözik.

Az ünnepi alkalmon Molnár Sándor lelkipásztor a Jelenések könyve 3. fejezetének 20. verse alapján hirdette az igét – „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.”

Az igehirdetése elején arról beszélt, hogy egyáltalán el lehet-e röviden és egyszerűen mondani az Advent lényegét, hogy azt mindenki megértse. Lehet. Egyetlen versben is lehet, ahogy az írás mondja. A felolvasott egy versben benne van minden, amit nekünk ma tudnunk kell Adventről.

Ezekben a napokban a mi Urunk érkezésére várunk hívő szívvel, várakozunk arra, hogy Jézus Krisztus a maga tisztaságával, szentségével újra közénk érkezzen.

Azért jön, hogy megerősítsen, amikor gyengének érezzük magunkat, megvigasztaljon amikor magunk alatt vagyunk, kiutat mutasson a hétköznapi gondok közül, áldást hozzon, és áldássá tegyen minket is, itt legyen velünk minden döntésünkben, mutassa a helyes irányt, vezessen minket azon az úton, amelyen nekünk mennünk kell.

Az Úr most is ott áll életed ajtaja előtt, figyelj a kopogtatására, nyiss ajtót neki, és engedd őt be életedbe.

Az igehirdetést követően a református alapiskolánk tanulói és tanárai rövid karácsonyi köszöntőjükkel tették még meghittebbé, színesebbé ezt az ünnepet. A kicsik és a nagyobbak is lelkesen készültek és adták elő az ünnephez köthető verseket, énekeket.

Köszönjük diákjaink szolgálatát, illetve szüleik, nagyszüleik imádságos jelenlétét. Áldott volt így együtt készülni a Megváltó érkezésére!

Csomós Elemér, presbiter

Advent 3. vasárnapjának képeit keresse galériánkban.