Bach Mindenkinek Fesztivál

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2024/03/bach-logo-crop.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2024/03/bach-logo-crop.jpgBach Mindenkinek Fesztivál

A Bach Mindenkinek Fesztivál idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre 2023. március 16-ai kezdettel. A ma már országosan legnagyobb, ingyenesen látogatható komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence több mint 150 településén több száz eseménnyel és tízezres nagyságrendű várható látogatószámmal, ezt követően pedig folytatódik az egész esztendő során. A Bach Mindenkinek Fesztivál vállalt missziója, hogy a magas kultúrát a lehető legszélesebb közönséghez vigye el, ezért tartottuk és tartjuk nélkülözhetetlennek az ingyenességet.

Egyházközségünk is él a lehetőséggel, és csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz, amely idén Gulyás Gergely miniszter úr fővédnökségével valósul meg.

2024. március 17-én a 10.00 órakor kezdődő vasárnapi istentiszteleten a liturgiában csak Bach által írt vagy előszeretettel használt korálokat fogunk énekelni, valamint Johann Sebastian Bach orgonaművei csendülnek majd fel.

Bízva az éneklés és a közös imádság erejében mindenkit szeretettel várunk erre a rendhagyó alkalmunkra is.