Bibliahét az óvodában

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211125_095558-1.jpgBibliahét az óvodában
http://rirek.sk/bibliahet-az-ovodaban/

A Gólyavár lakói méltóképpen zárták az egyházi évet, melynek utolsó hetében napi szinten csendesedtek el az Ige üzenete körül.

A Bibliahét programját, az idei nyári napközis táborunk bibliai témái alapján dolgoztuk ki. A napi foglalkozások a tízórai elfogyasztása után kezdődtek. Először a legkisebbeknek, majd a középső csoportnak, végül a legnagyobbaknak tolmácsoltuk az adott bibliai szakasz üzenetét, és minden igyekezetünkkel azon voltunk, hogy kellőképpen elmélyítsük azt a gyermekszívekben.

Hétfőn, Jézus Krisztus megkeresztelkedése volt a téma. Az üzenet: Ha szeretjük az Istent, akkor azt nyilvánosan is felvállaljuk.

Keddi témánk: Az Isten bárányának a követése. Mi is elindultunk nyomában, és nála is maradtunk vendégségben.

Szerdán az aranyborjú történetén gondolkodtunk el. Azon, hogy nem mindig könnyű jónak lenni, de bízhatunk Istenünk megbocsátó szeretetében.

Csütörtökön az Emmaus felé igyekvő tanítványokhoz szegődtünk. Vacsorára értünk Emmausba, ahol felismertük a mindig velünk lévő Jézust. Ő is imádkozott étkezés előtt, ugyanúgy, mint mi!

Pénteken, Advent küszöbén, minket is Betlehembe irányított a csillag, mint annakidején a napkeleti bölcseket. Gólyavárunk bölcs lakói úgy döntöttek, hogy ők bizony nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján Jézus közelében akarnak lenni.

Az igei üzeneteket a témára kötődő kézműves foglalkozásokkal segítették elmélyíteni az óvó nénik, akiknek minden igyekezetükért ezúton is hálás köszönetet mondunk.

Sajnos a járványhelyzet miatt tábori zenészeink nem jöhettek be az óvodába, így az éneklés picit másabb volt. Az óvó nénik, nemegyszer hangszeres kíséretet biztosítva, itt is sokat segítettek abban, hogy színesebben, változatosabban énekeljünk. Örömmel számolok be arról, hogy amit megtanultak, nagy örömmel énekelték az ovisok.

Hálás vagyok, ha a héten a munkatársakkal (óvó nénik és Monika) fel tudtuk hívni a gyermekek figyelmét arra, hogy Isten mindnyájunkat, kicsiket és nagyokat kész vezetni a jó úton, ha engedelmeskedünk neki, ha követjük Őt. Igazából a döntés mindig a mi kezünkben van, eldönthetjük, hogy merre haladunk. Ha követjük Isten szavát és utasításait, akkor a megfelelő úton haladunk.
Hálásan köszönöm meg Istennek óvodánkat, az itt is végezhető gyermekmunkát. Hiszem, hogy ez sokunk számára feltöltődés és öröm.

Istenünk áldása kísérje továbbra is a Gólyavár lakóit, hogy az együttműködő szeretet, a felelősségteljes feladatvégzés, hiteles bizonyságtétel legyen Mindenható Urunkról!

Mindenért, a Bibliahét áldásaiért is: Egyedül Istené a dicsőség!

A bibliahét képei megtekinthetők a galériánkban.

Kovácsné Tímár Ildikó, lelkipásztor