Bibliaismereti verseny 2018 – beszámoló

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2018/05/07-180414-6256.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2018/05/07-180414-6256.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2018/05/07-180414-6256.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2018/05/07-180414-6256.jpgBibliaismereti verseny 2018 – beszámoló
http://rirek.sk/bibliaismereti-verseny-2018-beszamolo/

A hagyományokhoz híven immár 7. alkalommal az idén 2018. április 14-én rendezték meg a gömöri egyházmegye bibliaismereti versenyét. Ezúttal Bátka adott helyet a megmérettetésnek. Ez alkalommal József élete volt a téma. A nagy érdeklődésre utal az is, hogy majdcsak   150   személy kapcsolódott be a versenybe, köztük Rimaszombat több lelkes csapata.                                                                                                        „Légy újból nyugodt, lelkem, mert jól bánt veled az Úr!” – hangzik az aranymondások egyike, melyet számtalanszor elismételtünk. S tartalmilag ez az ige meg is valósult. Hálásak vagyunk, hogy megsegített bennünket az Isten. A többhetes egyéni és közös felkészülés meghozta gyümölcsét. A rimaszombati versenyzők valamennyien becsülettel helytálltak. Köszönet illeti Mikos Annamária lelkésznőt, aki szabad idejét nem sajnálva, irányította a felkészülést, biztatta, lelkesítette a csapatokat. Ezeknek a versenyeknek közösségépítő erejük is van. A tárgyi tudáson kívül, mellyel gazdagodtunk, közelebb kerültünk egymáshoz. Istennek hála, már csak ezért sem volt ez a verseny hiábavaló.

Rimaszombatból 7 csapat készült a versenyre. A református gyülekezet két csapata az 5. kategóriában versenyzett, a Tompa Mihály Református Gimnázium öt csapata a 2. illetve a 3. kategóriában mérte össze tudását az egyházmegye hasonló korú csapataival.                                                                                           Eredményeink:

6 aranysávos helyezés (2. kategóriában egy csapat; 3. kategóriában mindhárom  csapat, és az 5. kategóriában mindkét csapat)  valamint 1 ezüstsávos helyezés (a 2. kategória másik csapata).

Különösen is örültünk annak, hogy az aranysávosok közül 3 csapat is elhozta a NAGYARANY eredményt, ami a kategória legjobban teljesítő csapatának jár.

Nagyaranyos versenyzőink:

2. kategória: Bodon Dorina; Ferencz Edina; Nagy Valentina és Hencz Bálint Péter –

a  TMRG tanulói

3. kategória: Gáspár Angéla; Molnár Emese és Szitás Sofia – a TMRG tanulói

5. kategória: Munka Ilona; Boros Elvira és Farkas Katalin – gyülekezetünk tagjai

Mindenkinek szívből gratulálunk az elért eredményekhez! Isten áldása legyen a tanultakon, hogy élethelyzeteinkben is jól tudjuk alkalmazni az üzeneteket!

 

(Boros Elvira presbiter és Kovács Tímár Ildikó)