Egyházmegyei bibliaismereti verseny

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2024/05/240525-3557crop.jpgEgyházmegyei bibliaismereti verseny

A Gömöri Egyházmegye idei bibliaismereti versenyét 2024. május 25-én, Rimaszombatban rendezte. A verseny helyszíne most is a Tompa Mihály Református Gimnázium volt.

A témaként Jónás próféta könyvét választották a szervezők. 5 + 1 kategóriában 42 csapat mérte össze tudását, köztük református alapiskolánk 5 csapata, illetve református gimnáziumunk 6 csapata. Az alapiskolások 4 aranysávval gazdagodtak, köztük a 0. és 1. kategória kiemelt első helyének is ők a büszke tulajdonosai, valamint 1 nagyon szépen fénylő ezüstsáv is az övék. A Tompa Mihály Református Gimnáziumot képviselő csapatok mindannyian aranysávosan teljesítettek. Ők is kiérdemelték a kiemelt első helyet a 2. és a 3. kategóriákban.

A borongós hétköznapok után valóban aranyosan sütött ránk a nap ezen a szombaton.

Örömünkben is Urunknak adunk hálát, neki mondunk köszönetet a nap áldásaiért, az eredményekért és hittel valljuk:

„…Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába óvják azt az őrök. Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget. Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom. Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak. Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét…” Zsolt 127,1–5a

Az egyházmegyei bibliaismereti verseny Szarvas László által készített képei megtalálhatóak galériánkban.