Félidőben… Adventben…

Félidőben… Adventben…
http://rirek.sk/felidoben-adventben/

2017 Adventjének félidejében járunk és hálás szívvel számolunk be azokról a templomi alkalmakról, amelyek arra hivatottak, hogy még több lehetőségünk legyen arra, hogy elcsendesedjünk, elgondolkodjunk, ünnepibbé öltöztessük várakozó szívünket.
2017. december 3-án, Advent első vasárnapján, a Blaha Lujza Vegyeskórus szolgált gyülekezetünkben. Egyházi kórusműveket hoztak, melyeknek hallgatása közben/által lelkünk méginkább megnyílhatott az ünnep kapujában.
2017. december 8-án, Süll Kinga és Sipos Dávid, „Reformáció a zenében” elnevezésű koncertjét élvezhettük templomunkban. Süll Kinga orgonán, Sipos Dávid pedig szaxofonon korálimprovizációkat adtak elő J. S. Bach, G.F. Händel, M. Gulbins, C. Piutti, és A Guilmant műveiből. A két művész játéka ismét lassított rohanó tempónkon…
2017. december 10-én, Advent 2. vasárnapját a Tompa Mihály Református Gimnázium küldöttségével ünnepeltük templomunkban. Ez alkalommal az igehirdetéssel Nt. Mikos Annamária, a gimnázium lelkésze szolgált. Köszöntőt Molnárné Pelle Beáta igazgatónő mondott és a gimnázium diákjai dicsőítő énekekkel tettek bizonyságot Istenünkről Nt. Mikos Tamás vezetésével. Hálásak vagyunk Urunknak iskolánkért, a nevelői-tanítói munkáért, a diákságért és a tanári karért!
És még csak félidőben vagyunk…
Advent 3. vasárnapján ismét lehetőségünk lesz lelkünk megvizsgálására, tisztítására a zsoltárok fényében is. A délelőtti istentisztelet keretén belül Badin Ádám és munkatársai zsoltárokat és zsoltárfeldolgozásokat szólaltatnak meg versben és muzsikában.
Advent 4. vasárnapjának estéjén pedig legkisebbjeink készülnek, hogy az Örömhírmondók legyenek…
Istenünké a dicsőség a már lezajlott alkalmaink áldásaiért, és az Ő oltalmába ajánljuk az előttünk álló alkalmainkat is!

Kovács Tímár Ildikó

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields