Fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/12/adventTMRG-49-1.jpgFellobbant a negyedik adventi gyertya lángja

December 18-án, advent negyedik vasárnapján a református templomban is fellobbant az adventi koszorún a negyedik, s egyben utolsó gyertya lángja, amely a szeretetet szimbolizálja.

Hat nap múlva szenteste, és itt a karácsony. Ezzel teljes lett a kör, már mind a négy gyertya ég. Az egyes gyertyák egy-egy fogalmat jelképeznek, így a hit, remény, öröm és szeretet teljessége válik eggyé. Ezzel pedig egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz, Jézus Krisztus születéséhez.

Az igehirdetés előtt egy újabb ének tanulására is sor került, melynek keretében a gyülekezet tagjai az új énekeskönyv 416. énekével a „Halld, mint zeng az egész ég” kezdetű énekkel ismerkedtek meg.

Az igehirdetés szolgálatát ezúttal Mikos Tamás beosztott lelkész végezte, aki Ésaiás próféta könyve 35. fejezetének 1–10. verse alapján hirdette Isten hozzánk szóló üzenetét. „Az igazi adventi várakozás annak a Krisztusnak az újra eljövetelére tereli a figyelmünket, aki reményt hoz a reménytelenségbe, fényt a sötétségbe, és aki tényleg le tudja venni a terheket a vállunkról. Aki teljesíteni tudja azokat az ígéreteket, amelyeket nem azért tett, hogy tartsa bennünk a lelket, és nem azért, hogy hitegessen bennünket. Isten ígéretei igazak, és állja a szavát. Ezért ragaszkodjunk azokhoz is, bármit ígérnek mások a Biblián kívül, mi tartsunk ki Krisztus mellett. Ez adja az igazi reménységet és örömet ebben az idei adventi időszakban is.”

Az igehirdetés után a Tompa Mihály Református Gimnázium diákjainak szolgálata következett, akik valóban színvonalas műsorral tették még szebbé, meghittebbé és szeretetteljesebbé az idei karácsonyi várakozás hangulatát.

Ezt követően Molnárné Pelle Beáta igazgatónő az iskola és az egyházközség közötti együttműködésről beszélt, majd megköszönte a rimaszombati gyülekezet minden tagjának azt a segítséget, amelyet az elmúlt években, évtizedeken az iskolaközpont kapott.

Az egyházközség nevében Kovácsné Tímár Ildikó lelkész köszönte meg a gimnazisták szolgálatát.

Csomós Elemér, presbiter

Advent 4. vasárnapjának képeit keresse galériánkban.