Három nővér

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2018/11/haromnover1538983755.jpgHárom nővér
http://rirek.sk/harom-nover/

Presbitériumunk döntése alapján egyházközségünk nyolc darab bérletet vásárolt a Miskolci Nemzeti Színház 2018/2019-es évadára.

A vásárolt bérlet harmadik előadására – Három nővér – vágyakozás két részben – pénteken 2018. november 23-án kerül sor. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretné bérleteinket kihasználva megtekinteni az előadást, 10 € befizetésével jelentkezzen a lelkészi hivatalban. A részvételi díj magában foglalja a bérlet árának az adott előadásra eső részét és az útiköltséget.

Három nővér – vágyakozás két részben
Időpont: péntek – 2018. november 23.
Rendező: RUSZNYÁK GÁBOR

SZEREPOSZTÁS

Andrej: FANDL FERENC
Natasa: TENKI DALMA
Olga: SZIRBIK BERNADETT
Mása: CZAKÓ JULIANNA
Irina: MÉSZÖLY ANNA
Kuligin: SALAT LEHEL
Versinyin: GÖRÖG LÁSZLÓ Jászai-díjas
Tusenbach: FECZESIN KRISTÓF
Szaljonij: SIMON ZOLTÁN
Csebutikin: GÁSPÁR TIBOR Jászai-díjas, Érdemes művész
Fedotyik: BODOKY MÁRK
Rode: SOMHEGYI GYÖRGY
Anfisza: MÁHR ÁGI Jászai-díjas
Ferapont: SZEGEDI DEZSŐ Jászai-díjas

valamint Robb Horkay Júlia, Robb Horkay Jázmin, Robb Horkay Dávid, Zelenka Réka, Fandl Frida, Fandl Hanna, Kőhegyi Imre, Kőhegyi Anna
és a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának fúvósai

Díszlettervező: DEBRECZENI BORBÁLA, KHELL ZSOLT eredeti terveinek felhasználásával
Jelmeztervező: TIHANYI ILDI
Dramaturg: FABACSOVICS LILI
Ügyelő: GAZDÓF DÁNIEL
Súgó: BÍRÓ KLÁRA
Rendezőasszisztens: PÖLTZ JULIANNA

Rendező
RUSZNYÁK GÁBOR

AZ ELŐADÁSRÓL

Irina, a legfiatabb Prozorov-testvér boldogan ábrándozik a jövőről, munkáról, szebb életről. Nővére, Olga gimnáziumi tanárnő, rengeteget dolgozik és kitartóan álmodozik húgával a közelgő Moszkvába-költözésről. Mása, a középső nővér mindeközben fekete ruhában küzd könnyeivel, félresiklott életével – a szerelmes Andrej pedig egyre csak hegedül.

Ideák, vágyak, viszonyok és viták. Tehetetlen sodródás – maga az élet. Prozorovék egész társasága mi vagyunk, egy ismerős napon, mikor épp nem történik semmi különleges. De vajon lehet-e jobb két-háromszáz év múlva az élet, ha annyit sem tudunk megtenni, hogy felszálljunk a Moszkvába tartó vonatra?
Anton Pavlovics Csehov legismertebb drámája éppúgy lehet szomorú, mint mulatságos, csak felfogás kérdése. Ugyanúgy, ahogy mi is néha képesek vagyunk nevetni magunkon, máskor pedig az önsajnálattól sírva fakadunk. Mi döntjük el, honnan nézzük a világot.
A szövegkönyv Kosztolányi Dezső fordítása alapján készült.

Forrás: www.mnsz.hu