Indul a Református Óvoda

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2019/08/golyavar.jpgIndul a Református Óvoda
http://rirek.sk/indul-a-reformatus-ovoda/

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni az érdeklődőket, hogy a Szlovák Köztársaság Iskolaügyi Minisztériuma 2019. augusztus 15-én kelt határozatában a rimaszombati Református Óvodát bejegyezte az iskolák és oktatási intézmények hálózatába, így az intézmény 2019. szeptember 1-jén megkezdheti működését.

A Kárpát-medencei Református Óvodaprogram támogatásával Komárom, Martos és Tornalja után Rimaszombat is bekerült azon helyszínek közé, ahol 2019-re befejeződtek az óvodaépület építési munkálatai, és a gyermekek még ugyan abban az évben birtokba vehetik az épületet.

Minazon szülőket, akik előzetesen kinyilvánították, hogy szeretnék, ha a gyermekük ebbe az intézménybe járna, már elektronikus levélben tájékoztattuk az intézmény indulásáról és a beiratkozás folyamatáról.

Az épület kitakarítására, a bútorok helyrerakására és az intézményindítás előkészítésére gyülekezetünk 2019. augusztus 26-tól augusztus 28-ig az óvodában, augusztus 28-tól augusztus 30-ig az alapiskolában szervez önkéntes munkát, melynél várjuk a leendő szülők segítségét is.

Annak érdekében, hogy a gyermekek és a szülők is megismerkedjenek a leendő óvodájuk épületével, 2019. augusztus 28-án 16.00 órától nyílt napot tartunk.

Reménységünk szerint ezt megelőzően már megtörténik az óvópedagógusok meghallgatása, és a tíz jelentkező közül kiválasztásra kerülnek a leendő óvónők.

Egyházunk a Református Óvoda bejegyzésével egyidőben kérelmezte egy Református Alapiskola bejegyzését is az iskolák és oktatási intézmények hálózatába. Bár ezen kérelmünkre ezidáig nem érkezett válasz, gyülekezetünk augusztus utolsó napjaira a leendő Református Alapiskola épületét is be szeretné fejezni, és még szeptember előtt berendezni és ellátni az oktatáshoz szükséges felszerelésekkel.

A Református Óvoda Gólyavár épületének és a Református Alapiskola épületének hivatalos átadására a Tompa Mihály Református Gimnázium 2019. szeptember 1-jén 15.00 órakor kezdődő ünnepi tanévnyitó istentiszteletét követően kerül sor az óvodában.