Istentiszteleti alkalmak – korlátozásokkal

Istentiszteleti alkalmak – korlátozásokkal
http://rirek.sk/istentiszteleti-alkalmak-korlatozasokkal/

A koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében 2020. október 1-től újabb rendelkezések léptek érvénybe, amelyek hatással vannak gyülekezeti életünkre is.

Egyházunk püspöke és főgondnoka körlevélben kérte az egyházközségeket, hogy a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának rendelkezéseit fogadjuk el és azokat a helyi viszonyokra alkalmazzuk.

A hatályos rendelkezések értelmében az istentiszteleteken és egyéb alkalmakon egy térben egyszerre legfeljebb 50 ember tartózkodhat. Amennyiben a szervezők nevében jelenlévő személyek (szereplők, sportolók, szervező csapat stb.) száma több mint 50, a tömegrendezvény megvalósulhat, de kizárólag nézők nélkül.

A rendelkezésben megadott higiéniai előírások – szájmaszk viselése, kézfertőtlenítés, egy-egy ülőhely kihagyása, távolságtartás, kézfogás elhagyása stb. – betartása kötelező.

A fenti rendelkezéseket betartva az istentiszteleti alkalmainkat – vasárnap, szerdán és pénteken 10.00 órai kezdettel – minden esetben a templomban tartjuk. Amennyiben jelenlévő szolgálók (szereplők) és nem szolgálók (nézők) száma meghaladná az 50-et, a nézők az istentiszteletet a gyülekezeti teremben online közvetítésen is tudják követni.

Továbbra is kérjük gyülekezeti tagjainkat, hogy aki bármilyen betegség tünetét észleli magán, forduljon orvoshoz, közösségbe ne menjen, és az egyházi alkalmakon sem vegyen részt. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy Isten Igéje eljusson azokhoz is, akik e nehéz időszakban a gyülekezeti együttléttől kénytelenek távol maradni.

Az Úr legyen őriző pásztorunk!