Lángra gyúlt a hit gyertyája

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2023/12/Advent-50-1.jpgLángra gyúlt a hit gyertyája

December 3-án, az új egyházi év első vasárnapján, amely egyben advent első vasárnapja is, a délelőtti ünnepi sákramentumos istentiszteleten a rimaszombati református templomban is fellobbant az első adventi gyertyaláng.

Az istentisztelet első részében Simon Alexandra a gyülekezet előtt adott bizonyságot tudásáról, illetve tett vallást a hitéről, majd fogadalommal erősítette meg Krisztushoz és a Református egyházhoz való tartozását, s így teljes jogú tagja lett egyházunknak.

Az ünnepi istentiszteleten a 371. dicséret első két versének eléneklése után Kovácsné Tímár Ildikó lelkésznő szolgált igehirdetéssel, Lukács evangéliuma 3. fejezetének 3–6. versei alapján hirdette Isten igéjét. „Készítsétek el az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit, minden szakadékot töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el, legyen a görbe út egyenessé, a göröngyös simává: és meglátja minden halandó az Isten szabadítását” – hangzott az ige.

Keresztelő János ebben az igeszakaszban az Úr eljöveteléről beszél, és hogy hogyan kell arra várakozni. Az Úr érkezésére felkészülni azt jelenti, hogy újra és újra bánjuk meg bűneinket, éljünk Istennek tetsző életet, bizakodjunk és reménykedjünk, hogy az Úr Jézus Krisztus vissza fog jönni. Arra tanít bennünket, hogy készítsünk utat Jézus és közöttünk, de a meglévő utat gondozzuk is. Készüljünk hát az Úr Jézus Krisztus érkezésére, készítsük az utat a vele való találkozásra!

Az igehirdetést követően a Református Oktatási Központunk alapiskolásai kis ünnepi csokorral örvendeztették meg az ünnepi istentiszteleten szép számban részt vevő jelenlevőket.

Ezt követően előbb Molnárné Pelle Beáta igazgatónő, majd az egyházközség nevében Kovácsné Tímár Ildikó lelkész köszönte meg az alapiskolások szolgálatát.

Az istentiszteleten készült képek megtalálhatóak galériánkban.

Csomós Elemér, presbiter