Mézgalaxis ünnepi gálaműsor

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2023/02/230221-8856-2.jpgMézgalaxis ünnepi gálaműsor

2023. február 21-én a Rimaszombatban működő Református Oktatási Központ, MÉZGALAXIS címmel, ünnepi gálaműsorral lépett színpadra a Városi Művelődési Központ színháztermében.

Délelőtt a városunkban működő iskolák tekinthették meg az előadást, 17:00 órától pedig mindenki számára nyitva állt a lehetőség a minőségi kikapcsolódásra.

A műsorvezető diákok a következő szavakkal köszöntötték az egybegyűlteket: „Jó estét kívánunk mindenkinek! Szeretettel köszöntünk minden kedves vendéget!
Két év kihagyás után újra egy „rövid” műsort készítettünk az Önök számára. Sok minden történt az elmúlt két évben, s most nemcsak a pandémiára gondolunk, hanem az iskolánkra is, amely az elmúlt években óvodával és alapiskolával is kibővült. Mai műsorunkban tehát nemcsak a Tompa Mihály Református Gimnázium tanulóit látják, bemutatkoznak a Gólyavár óvoda óvodásai és a Református Alapiskola diákjai is. Mai műsorunk egy klasszikus, régi mese köré épül, a Mézga család kalandjait mutatja be.
Az ovisok segítségével Önök is elrepülhetnek a mesék bolygójára, az alapiskolásokkal megmozgathatják fáradt csontjaikat a sportbolygón. A gimnazistákkal pedig izgalmas kalandokat élhetnek át a tudományok bolygóján…”

És valóban, Mézgáékkal együtt a közönség is tanúja lehetett a mesék, a sport, a tudomány, a művészetek bolygóin a tehetséges diákok sokszínűségének és a felkészítő pedagógusok kreativitásának. A Mézga család utolsó állomása ez alkalommal a szeretet bolygója volt. A szereteté mely a legfontosabb. Mely türelmes, mely sok mindent elfedez, mely mindent hisz és mindent remél. Mely nem fogy el. A fináléban erről szólt a közös ének.

A kiváló műsor után, Molnárné Pelle Beáta igazgatónő zárszavában hálásan mondott köszönetet mindenkinek, aki bármiképpen is hozzájárult a közösségformáló előadáshoz.

Szarvas László jóvoltából a Mézgalaxis ünnepi gálaműsor képei megtalálhatók galériánkban.

Kovácsné Tímár Ildikó lelkipásztor