Újra Vlothóban

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/08/Vlotho-16-4-2.jpgÚjra Vlothóban

Többéves kényszerszünet után gyülekezetünk küldöttsége idén újra Vlothóba látogatott. A németországi testvérgyülekezetünk meghívására öten húztunk „hétmérföldes csizmát” a lábunkra, és rövid fohász elmondását követően indultunk el rég nem látott testvéreink látogatására.

A több mint húszéves testvérgyülekezeti kapcsolatunk ideje alatt mindkét gyülekezetben sok minden megváltozott, mindezek ellenére változatlan szeretettel fogadtak minket.

Nyelvi és kulturális különbségeket áthidalva, szeretetben összeforva, töltöttük együtt ezt a néhány programokban gazdag napot.
Napi elcsendesedéseket követően volt kastélylátogatás, „virágkút-keresés”, múzeumlátogatás, hajókirándulás, városi sétálás, grillezés, kávézás és ahogy az lenni szokott, sok-sok közös gondolkodás és beszélgetés.

Jövőbeni együttműködésünk kapcsán sok-sok kérdésre még nem ismerjük a választ, de reménységgel vagyunk afelől, hogy mennyei Urunk majd időben megláttatja velünk mindazt, amit készített számunkra.

Vasárnap délelőtt Winfried Reuter lelkésztestvéremmel közösen szolgáltunk az istentiszteleten, délután pedig azon előrement testvéreink sírját látogattuk meg, akik rengeteget tettek kapcsolatunk kiépítéséért és fenntartásáért.

Hálásak vagyunk az együtt töltött időért, a hosszú oda- és visszavezető út eseménytelenségéért, és mindazon testvérekért, akik itthon és otthon imádságban hordozták és segítették utunkat.

Molnár Sándor, lelkipásztor

A találkozó képei megtalálhatóak galériánkban.