Újraindulnak a nyilvános istentiszteletek

Újraindulnak a nyilvános istentiszteletek
http://rirek.sk/ujraindulnak-a-nyilvanos-istentiszteletek/

Örömmel tájékoztatjuk a híveket, hogy a Szlovák Köztársaság országos tisztifőorvosa május 5-én módosította korábbi rendelkezését, és az előírt feltételek betartása mellett engedélyezte a nyilvános istentiszteleti alkalmak megtartását.
A nyilvános istentiszteletek szüneteltetéséről szóló presbiteri határozatunk ezzel hatályát veszítette. 2020. május 10-től minden vasárnap és szerda délelőtt 10.00 órától újra tartunk istentiszteletet.
Az átmeneti időszakban a tisztifőorvos rendelkezésével összhangban vasárnap délelőtt 9.00 órától a 65 év feletti korosztály és veszélyeztetett csoportok tagjainak külön istentiszteletet is tartunk. A szerda délelőtti istentisztelet szintén a 65 év feletti korosztály és a veszélyeztetett csoportok tagjai számára kerül meghirdetésre. Minden nyilvános istentisztelet a templomban lesz megtartva.
Az istentiszteleteken nem vehetnek részt azok, akik karanténban vannak, vagy fertőző légúti megbetegedésre utaló tüneteik vannak.
A templomba belépni és ott tartózkodni kizárólag a felső légutak maszkkal, sállal, vagy kendővel történő eltakarásával lehet. Belépésnél kézfertőtlenítőt is használni kell.
Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk az előírt két méteres távolságot, a templomban kizárólag a kijelölt helyekre szabad ülni, egyenként, vagy az egy háztartásban élők esetén legfeljebb ketten. Az érkezésnél és a templomból való távozásnál kérjük szintén betartani a két méteres távolságot.
Az istentiszteletet követő kézfogást ezúttal elhagyjuk, ugyan úgy kérjük, átmenetileg mellőzzük a szokásos templom előtti csoportosulásokat.
Az istentiszteletet követően egyházközségünk gondoskodik a templom szellőztetéséről és az emberek által érintett felületek fertőtlenítéséről.
A tisztifőorvos vonatkozó rendelkezése itt tölthető le.