Változnak a járványkezelési szabályok

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/01/vasárnap.jpgVáltoznak a járványkezelési szabályok
http://rirek.sk/valtoznak-a-jarvanykezelesi-szabalyok/

A Szlovákiában talán a leggyakrabban használt mondat ezúttal enyhítést jelent a nyilvános istentiszteletek terén.

Az omikron típusú vírus gyors terjedése miatt a kormány tegnap úgy döntött, hogy továbbra is országos szinten próbálja kezelni a helyzetet, és 2022. január 19-től már sokadszor újra módosulnak az eddig használatos intézkedések.

Nyilvános istentiszteletek tartásának feltételeit a tömegrendezvények között szabályozzák, melyeket alacsony kockázatú, közepes kockázatú és magas kockázatú kategóriákba sorolják. Mivel az istentiszteleteken éneklés is van, ezért azokat a mozikkal és sportrendezvényekkel együtt a közepes kockázatú rendezvények közé sorolták.

A közepes kockázatú rendezvények esetében, azokon csak oltott és betegségen átesett személyek vehetnek részt. A kapacitást illetően a szervezők eldönthetik, hogy a maximális 100 résztvevőt választják vagy amellett döntenek, hogy az ülőhelyek legfeljebb egy negyedét lehet elfoglalni.

A mi esetünkben – mivel 1100 férőhelyes a templomunk – az istentiszteleteken résztvevők száma nem haladhatja meg 275 főt. Bár közepes kockázatú rendezvényeknél már nem szükséges a résztvevők névjegyzékének készítése, reszpirátor viselése, valamint a szigorú járványellenes intézkedések betartása továbbra is kötelező.

A változó szabályozás mellett állandó istentiszteleti alkalmainkat továbbra is szerdán, pénteken és vasárnap tartjuk 10.00 órai kezdettel, melyekre mindenkit szeretettel várunk.