Élőben közvetítjük az Istentiszteletet

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2020/10/online.jpgÉlőben közvetítjük az Istentiszteletet
http://rirek.sk/vasarnaponkent-eloben-kozvetitjuk-az-istentiszteletet/

A megszokott időben, minden vasárnap délelőtt 10.00 órai kezdettel honlapunkon istentiszteletet közvetítünk a rimaszombati református templomból.

Egyházközségünk a járvány elleni küzdelem segítése érdekében – betartva a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának hatályos rendelkezéseit – 2020. október 15-től a szükségállapot végéig újra szüneteltetni fogja a nyilvános templomi istentiszteleteket, bibliaórákat és egyéb egyházi, közösségi összejöveteleket.

A rendelkezések értelmében istentiszteletek az ismert higiéniai előírások betartásával mindössze 6 személy részére engedélyezettek, beleértve a szolgálatot végző személyeket is. Keresztelők, esküvők és temetések tartása engedélyezett ugyan, de zárt térben 15 négyzetméterenként egy személy tartózkodhat. Itt is érvényesek a higiéniai előírások. A szabadban megtartott temetések alkalmával a résztvevők száma nem korlátozott, de a szájmaszk és a kétméteres távolságtartás kötelező.

Mindezeket figyelembe véve döntöttünk arról, hogy a vasárnap délelőtt 10.00 órai kezdettel tartott istentiszteleti alkalmainkat a honlapunkon élőben fogjuk közvetíteni.

A közszolgálati rádió magyar adása, a Pátria Rádió ismét vállalta református istentiszteletek sugárzását, tehát minden vasárnap 11.00 órai kezdettel – Rimaszombatban az FM 98,0 MHz hullámhosszon – lesz református istentisztelet.

Szeretnénk bíztatni testvéreinket, hogy csendesedjünk el, olvassunk Igét, imádkozzunk, rádiós és tévés közvetítéseken, honlapokon, a közösségi médiában keressük az igehallgatás lehetőségét, és a keresésben segítsünk azoknak, akik a digitális világban nem érzik otthon magukat.

A lelkészi hivatal, valamint a lelkipásztorok – betartva a higiéniai előírásokat – továbbra is elérhetőek. Keressenek bátran minket!