Éld át! Kövesd be!

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2024/07/kiemelt-tabor.jpgÉld át! Kövesd be!

Július 1–4 között került megrendezésre a VAKÁCIÓS BIBLIAHÉT elnevezésű gyülekezeti napközis táborunk. A tábor témája: ÉLD ÁT, KÖVESD BE! volt.

A Jézus korabeli Jeruzsálem utcáin járva hétfőn, a Jeruzsálemi bevonulás történetén keresztül azt vizsgáltuk, hogy Jézus élete HATÁRÚTján sem fordult vissza, hanem betöltötte küldtetését. Kedden, a Bethesdai beteg meggyógyítása volt a téma. Jézus Krisztus tanítása a farizeusok TÉVÚTjára világított rá. Szerdán a Tíz leprás meggyógyítása a hála és köszönet fontosságára illetve Jézusban az egyetlen KIÚT meglétét mutatta fel. Csütörtökön a VÁLASZÚTnál a kapernaumi százados is Jézust választotta.

A záró istentiszteleten a KERESZTÚT megváltó szabadítását, a feltámadott Jézus ígéreteként elküldött Szentlélek máig munkálkodó erejét hirdettük a táborlakóknak.
Hála Istennek sok gyermek jelentkezett, szám szerint 99. A sok gyermek sok felelősséggel is járt. Hálásan köszönünk minden segítő kezet, imádkozó szívet.

A táborban 5 lelkipásztor vállalta az igei üzenet továbbadását, 4 tanító néni a Református Alapiskolából, 1 óvó néni a Gólyavár Református Óvodából, 4 presbiter, 12 diák a Tompa Mihály Református Gimnáziumból, 1 fiatal Kassa mellől, 1 Komáromból és 1 a jánosi gyülekezetből voltak azok, akik előkészítették és felügyelték a kézműves, illetve sport foglalkozásokat, valamint mindig ott voltak, ha bárminemű segítségre volt szüksége akár gyermeknek, akár felnőttnek. Ezúton is közönjük önkéntes munkájukat!

Külön köszönet Auxt Zsuzsa testvérünknek, akik adományként korhű jelmezeket varrt nekünk, hogy hitelesebben adhassuk elő a történeteket.

A tábor képei Szarvas Lászlónak és Boholy Zoltánnak köszönhetően megtalálhatóak galériánkban.

Kovácsné Tímár Ildikó, lelkipásztor