Idén is Vakációs bibliahetet tartottunk

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2019/07/koen2019.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2019/07/koen2019.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2019/07/koen2019.jpgIdén is Vakációs bibliahetet tartottunk
http://rirek.sk/iden-is-vakacios-bibliahetet-tartottunk/

Gyülekezetünkben mindig július első hetében kerül megrendezésre a nyári vakációs bibliahét. Ez azt jelenti, hogy idén sem volt elképzelhető, hogy elcsendesednek a nyári szünet első napjai a Tompa Mihály Református Gimnázium épületében, udvarán, tornatermében…

Hetven bejelentett gyermeket vártak a bibliahét lelkes vezetői hétfőn reggel, akik 5 híján becsülettel meg is érkeztek. A tizenöt vezető pontos idő és munkabeosztással átvette, és azonnal „gondjaiba” vette őket.

Egy napnak a menete általánosan az alábbiak szerint alakult:
7,00 – 12,00 időpontban: kézműves-foglalkozás, napi (hétfőn tábornyitó) ima, illetve a napi téma ismertetése után vetélkedő, tízórai az udvaron, majd ének és énektanulás, dramatizált bevezető történet a nap témájában, a napi bibliai üzenet átadása és elmélyítése, valamint az aranymondás megtanítása után egy kis szabad futkározás következik rendszeresen.
12,00 – 17,00 időpontban: ebéd, csoportos beszélgetés, szabad kézműveskedés, szabad sport, kvíz – a napi téma átismétlése, ének-énektanulás, napzáró ima, uzsonna az udvaron, a gyermekek átadása a szülőknek, a nap kiértékelése, ima.

A hét vezérigéje: „Légy példa a hívőknek a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben a tisztaságban” Tim 4,12

A hét programját a KOEN holland alapítvány támogatásával ebben az évben a kárpátaljai munkacsoport dolgozta ki. Az alapgondolatot – mellyel mi is azonosulni tudunk – ők így fogalmazták meg:
„A 2019-es esztendő nyári vakációs bibliaheteinek a programja a „GYERE UTÁNAM!” címet kapta. A fő üzenete ennek a hétnek arra épül, hogy a gyerekek is lehetnek példaképek mások előtt. Egy gyermek is lehet példa az osztálytársainak, a testvéreinek, a szüleinek, a gyülekezete tagjainak, az őt körülvevő embereknek. Nem csak jó példaképet kell látnia és választania egy gyermeknek, hanem ő maga is válhat példaképpé mások számára. Azt gondoljuk, hogy ezzel motiváltabbá tesszük a gyermekeket abban, hogy számukra az Igéből megtanított példaképek ne csak követésre méltók legyenek, hanem egy lépéssel tovább megyünk és arra indítjuk őket, hogy ők maguk is legyenek példaképekké. Tudatosan vállalják fel ezt a küldetést!”

Rimaszombatban is naponként házi feladatul kapják a gyerekek azt, hogy VALÓBAN LEGYENEK/LEGYÜNK KÖVETENDŐ PÉLDÁK – a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a hitben és a tisztaságban! Ha ez megvalósul, akkor elmondhatjuk, hogy Isten megáldotta munkát, az igyekezetet, minden támogatást! Imádkozzunk hát érte, hogy így legyen!

A Vakációs bibliahét a szülők, gyülekezeti tagok, Rimaszombat Város és Besztercebánya Megye támogatásával valósulhatott meg.

A napközis tábor képei megtalálhatóak galériánkban.

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields