Prágai szüret

http://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/08/Praga2022.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/08/Praga2022.jpghttp://rirek.sk/wp-content/uploads/2022/08/Praga2022.jpgPrágai szüret

Két év kényszer-kihagyás után, augusztus utolsó napjaiban ismét Prágába utaztunk a 2023-ban konfirmálni készülő fiataljainkkal, hogy a vlothoi testvérgyülekezetünk konfirmandusaival közösen hallgassuk és éljük meg az Ige üzenetét, lényegét.

Elcsendesedésünk témája a Lélek gyümölcse volt: „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” (Gal 5,22–23)

A tanításokat és elmélyítéseket a rimaszombati és a vlothoi lelkipásztorok felváltva irányították, míg a fiatalok példás együttműködésről tettek tanubizonyságot.

A két ország két csapata a nyelvi különbözőség ellenére is hamar közös nevezőre jutott, keresték egymás társaságát, beszélgettek. Még a fiatalos csínytevésekben is egy hullámhosszon voltak.

A lelki eledel mellett igyekeztünk megmutatni a Cseh főváros történelmi kincseit, a nagyváros kulisszái mögé is bepillantottunk, illetve a láthatatlan kiállításon a testi fogyatékossággal élők világa felé érzékenyítettük a fiatalokat.

A jó hangulatú találkozó feltöltődést jelentett fiatalnak és idősebbnek egyaránt!

Hálásak vagyunk gyülekezetünk támogatásáért, a szülők bizalmáért, a biztonságos utaztatásért, a testvéri szeretetért és mindazért a megtapasztalt az áldásért, ami onnan felülről, féltőn szerető Urunktól szállt mindnyájunkra!

Soli Deo Glória!

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields