Istentiszteleti alkalmak alakulása

Istentiszteleti alkalmak alakulása

A Covid-automata szerint rimaszombati 2021. november 1-től fekete besorolást kapott, így az istentiszteletek esetében is még komolyabb létszámkorlátozások léptek életbe.

Alap, azaz ellenőrzés nélküli üzemmódban 25 négyzetméterre maximum egy ember tartózkodhat egy térben, 150 négyzetméternél kisebb alapterületű térségben pedig egyszerre 6 ember tartózkodhat.

Oltottak, teszteltek és átesettek üzemmódban 15 négyzetméterenként maximum egy ember tartózkodhat egy térben, 90 négyzetméternél kisebb alapterületű térségben pedig egyszerre 6 ember tartózkodhat.

Teljesen beoltottak üzemmódban legfeljebb 100 személy tartózkodhat egy térben.

Minhárom üzemmódban reszpirátor viselése, résztvevők névjegyzékének készítése, valamint a szigorú járványellenes intézkedések betartása mellett lehet csak istentiszteletet tartani.

Annak érdekében, hogy úgy az oltatlanok, mint az oltottak számára is lehetőséget biztosíthassunk részt venni istentiszteleti alkalmon, járásunk fekete besorolásának ideje alatt istentiszteleti alkalmainkat a következő módban fogjuk tartani: a szerdai és pénteki istentiszteleti alkalmak mindenki számára látogathatóak (a maximális létszám nem haladhatja meg a 29 főt), a vasárnapi istentiszteleti alkalmunk kizárólag oltottak számára látogatható (maximális létszám nem haladhatja meg a 100 főt).

Úgy a hétköznapi, mint a vasárnapi alkalmak délelőtt 10.00 órakor kezdődnek, a reszpirátor viselése és névjegyzék készítése minden esetben kötelező.

A vasárnapi istentiszteletek igehirdetései már aznap délután meghallgathatóak gyülekezetünk honlapján.

A lelkészi hivatal hétköznaponként 9.00 – 11.00 óra között van nyitva. A lelkipásztorok telefonon, e-mailben vagy személyesen a megszokott helyen továbbra is megkereshetőek.

A perselybe és Isten dicsőségére szánt adományokat, valamint az egyházfenntartói járulékot a következő folyószámlára is be lehet fizetni: SK65 0900 0000 0003 8112 5607.

Lelkipásztoraink, valamint egyházközségünk munkatársai minden érdeklődőnek szívesen segítenek az oltásra való jelentkezésben.