Az elmúlt 10 nap margójára…

Az elmúlt 10 nap margójára…

Alkalmakban gazdag időszakot tudhat maga után református közösségünk. Miután Istennek már köszönetet mondtunk a megtapasztalt áldásokért, úgy éreztem illő, hogy legalább címszavakban itt is megemlékezzünk ezekről.

2016. április 30-án (szombaton) egyházmegyei közgyűlésen vett részt gyülekezetünk elöljárósága Felsővályban, ahol többek között meghallgathattuk Nagy Ákos Róbert esperes úr éves jelentését egyházmegyénk életéből. A gyűlés után részt vehettünk Borbás Barna testvérünk képkiállításának megnyitásán, ahol elámultunk azon, milyen tehetséggel áldotta meg az Úristen gyülekezetünk egyházfi-presbiterét.

Másnap 2016. május 1-én (vasárnap), az istentisztelet keretén belül, az édesanyákról emlékeztünk meg templomunkban. 22 alsó tagozatos kisdiák versben, énekben köszöntötte az Úr asztalától édesanyját, nagymamáját.

2016. május 4-én (szerdán), a Tompa Mihály Református Gimnázium, Majális című igen színvonalas kultúrműsorát élvezhettük a városi művelődési központ színháztermében.

2016. május 5-én (csütörtökön) Mennybemenetel ünnepét ünnepelte a keresztyénség. Mi is. A délelőtti, ünnepi istentiszteletre, amelyen a Tompa Mihály Református Gimnázium diákjai és tanárai is részt vettek, vendégigehirdetőt hívtunk, dr. Varga István Tiszaújvárosi lelkipásztor személyében, aki szívhez szólóan hirdette az ünnep üzenetét. Az istentisztelet után átvonultunk a Városkertbe, ahol miután Csomósné Melczer Éva testvérünk megemlékezett, Győry Dezső író, költő, újságíró életéről, városunk polgármestere leleplezte a gyülekezetünk indítványozására közadakozásból felújított Győry Dezső emléktáblát.

És még mindig nem volt vége a napnak. Délután konfirmandusaink vizsgáztak templomunkban a két év alatt elsajátított káté anyagból. Presbitériumunk, mind a 8 konfirmandus vizsgáját elfogadta, és az ünnepélyes fogadalomtételre kibocsátotta. Mindezek után, a szülők által készített szeretetvendégség igen kellemes hangulatban telt el az imateremben.

2016. május 8-án (vasárnap), a konfirmáció vasárnapján az igehirdetés a kérdésekről, a válaszokról, a vallástételről, a megszerzett ismeret-tudás kellő időben és helyen való helyes alkalmazásáról üzent nemcsak a konfirmandusoknak. Az ige szolgálata után következett az ünnepélyes fogadalomtétel, az áldás, a gondnokok és a presbiterek köszöntése.

Ismét megállapítatott: „Újabb két év telt el egy kis csapattal. Két év tanulásra szánt idő, két év keresés, két év külső és belső harc… Emlékek…” Bárcsak ne maradna pusztán emlék az egész! Bárcsak lenne folytatás!

Ezért azonban imádkozni és tenni kell. Könyörögjünk hát naponta Urunkhoz gyülekezetünkért, kicsikért és nagyokért, egészségesekért és betegekért, alkalmainkért! Ha az Ő kezére bízzuk ügyeinket, Ő megáld, megsegít, és erőt ad a feladatok elvégzéséhez. Mint ahogy tette az elmúlt 10 napban is. Éppen ezért, mindenért csak Övé a dicsőség!

SOLI DEO GLORIA!

Az elmúlt tíz nap eseményeinek képei megtalálhatók galériánkban.